Baba-mama kör csoport
Kisgyermekes édesanyák közössége

 
„Uram, nem fuvalkodik fel a szívem, nem kevély a tekintetem. Nem törekszem arra, ami túl nagy és elérhetetlen nekem. Inkább csitítottam lelkemet, mint anya gyermekét. Mint a gyermek, olyan most a lelkem. Bízzál, Izráel, az Úrban most és mindörökké!” (Zsolt 131)

Célunk, hogy a gyermekükkel otthon levő édesanyákkal alkalomról alkalomra összegyűljünk, és kicsit kiszakadjunk a kisgyermekes mindennapok mókuskerekéből, ahol annyi minden vonja el a tekintetünket, háborgatja szívünket, ahol annyi tervet szövögetünk, annyi vágyunk, annyi külső vagy belső elvárás kötöz vagy ad szárnyakat; hogy újra meg újra Urunkhoz bújjunk, mint hozzánk gyermekeink; hogy ilyenkor mi legyünk kicsik, és hagyjuk, hogy Ő legyen a Nagy, hogy Ő csitítson, vigasztaljon, bátorítson, intsen, tanácsoljon, neveljen minket – mint az édesanya gyermekét. Urunk elé borulva, az Igéből és egymástól tanulunk anyaságról, gyermekeinkről, feleségvoltunkról, életünk legkülönbözőbb területeiről.
Az évek során áldásként élhettük meg, hogy azok az édesanyák,akiknek gyermekei "kinőtték" a babakört, örömmel csatlakoztak a gyülekezethez. Az Úr újabb és újabb édesanyákkal gyarapítja, szépíti közösségünket, akik megerősödve, lelkileg feltöltődve térnek vissza otthonaikba. Ezzel a kapott új erővel erősítik családjaikat is, és élethelyzetükhöz mérten a szolgálatokba (pl gyermekmegőrzés, komatál) is bekapcsolódnak.

Szeretettel várunk minden édesanyát, aki szívesen lenne közösségünk tagja!
Alkalmainkat minden hónap első és harmadik csütörtökén 9.30 és 11.30 között tartjuk a Szabó Imre gyülekezeti teremben.
Hogy az édesanyák zavartalanabbul, elmélyültebben tudjanak az Igére figyelni, kicsinyeinkkel ezalatt tapasztalt, gondos gyermekvigyázók játszanak külön helyiségben.
 
A szolgálat felelőse:
Pataki Dorottya