Családmissziói munkacsoport
Lelkigondozói beszélgetések, családterápiás foglalkozások, megújult házasságok
„Bízzál, Izráel az Úrban, mert az Úrnál van kegyelem,
és gazdag Ő meg tud váltani.” (Zsolt 130,7)
 
Folyik ez a misszió a Juliana iskolában úgy, hogy lelkészek minden családdal beszélgetünk, akik ide jönnek az iskolánkba. Ha az óvónők vagy a tanárok jeleznek, akkor külön beszélgetek azokkal a családokkal, akiknek nehézségeik vannak. Vagy én is sokakat megszólítok, akiket a szívemre helyez Isten. A célunk, hogy a problémákban segítsünk a családoknak, de az is, hogy hitre jussanak és a gyülekezet tagjaivá legyenek.
Folyik ez a misszió a gyülekezetben, ahol lelkigondozói beszélgetésekre, családterápiás/családkonzulens ülésekre lehet jelentkezni. Isten kegyelméből van több család már, akik beszélgetések, foglalkozások segítségével nem váltak el, hanem megújult, megerősödött a házasságuk, családi életük.
Akik eljönnek ilyen beszélgetésekre, azok vállalják, hogy 5-10 alkalommal is együtt építik házasságukat, családi életüket. Voltak olyanok is, akik a válás, a gyász feldolgozásához kértek családterápiás/családkonzulens segítséget.
A nyári családi házassággondozó heteken is a családok, házasságok építése, erősítése a cél.  Az egyéni és családi lelkigondozást minden fasori lelkész végzi.
Nekem is szívügyem ez a terület, és sokféleképpen szolgálok benne. Lelkipásztorként ezért végeztem még el a családterápia/családkonzulens szakot, majd múlt évben egy házasságra felkészítő és erősítő képzés tanácsadója is lettem (Prepare/Enrich tanácsadó). Ezzel az utóbbi képzéssel tesztek segítségével is felmérhetik a házaspárok, hogy hol tartanak, és mik az erősségeik a kapcsolatukban, és min lehet dolgozni, tovább erősíteni még.
Minden fasori lelkész, én is várom a megkereséseket: 

Somogyiné Ficsor Krisztina