Énekkel vallották
Fasori önkéntes fiatalok énekeltek a Bethesda Gyermekkórházban
Húsvét után, szerda délután a fasori Kisifi tagjaiból összeállt önkéntes csapat jött el a kórház Ilka utcai épületébe, hogy gitárral kísért énekekkel üdítse a neurológia és a rehabilitáció osztályain gyógyuló gyerekeket és fiatalokat.

Gyönyörűen szóltak az ifjúsági és gyermekdalok Jézusról, akiről „Szívvel elhiszem, szájjal megvallom, hogy Jézus Krisztus Úr! Igen, él a Megváltóm!” És aki „a mi oltalmunk, erősségünk, ha ránk szakad minden baj, mégse félünk.” „Nekem, nekem, nekem Ő a mindenem...” A kisebb gyerekek együtt mutogatták az újra kért éneket: „Kicsiny kis fényemmel világítani fogok...”
A kétszer 20 percben a kétszer 7-8 kisebb-nagyobb beteg gyermek mellett a szülők, munkatársak is figyelmesen hallgatták a szépen csengő, szívhez szóló zenés bizonyságtételeket. Egyik anyuka meghatottan titokban a könnyeit törölgette. A ráadás után a hallgatóság lelkes tapssal köszönte meg az ifjaknak, hogy megosztották kincseiket.
 

Hálás vagyok Istennek, hogy bővülhet a fasori református gyülekezet és a Bethesda Gyermekkórház között meglévő kapcsolat. Köszönöm az öt ifisnek (köztük a szervezést vállaló Tolnay Ráchelnek), hogy az érettségire való készülés ellenére odaszánták ezt a délutánt a betegeknek és szüleiknek, hogy örömöt szerezzenek, Urunkról bizonyságot tegyenek. Remélem, folytatódik az önkéntes szolgálat, erősödik a kapcsolat a gyermekkórház és a gyülekezet között.
 
2016. március 31.
 
Magai Margit