Fasori református ifjúság – FRI
Mi a célja az ifinek? Miért járnék ifire? Mit várok magamtól, a jövőmtől, az ifitől, Istentől? Merre halad az életem? Van-e terve Istennek az életemmel? Mit vár tőlem Isten?
És hogy mi az az ifi? Miért létezik?
Erre megfogalmaztunk egy célkitűzést:
Küldetésünk elérni a közelünkben élő fiatalokat, hogy kapcsolódhassanak keresztyén közösségünkhöz, ahol segítjük őket növekedni a Krisztusba vetett hitükben, hogy használni tudják Istentől kapott ajándékaikat, és egész életükkel kifejezzék Isten iránti szeretetüket.

Öt nagyon fontos dolgot fektettünk le az ifi alapjául, mely a célkitűzésünkben is vastagon ki van emelve. Elérni azokat a fiatalokat, akik a környezetünkben élnek, akik lehet, hogy érdeklődnének a keresztény hit iránt, csak nincs lehetőségük, alkalmuk vagy bátorságuk megtenni az első lépést. Megkeresni őket, beszélni nekik Isten gondoskodó hatalmáról, és meghívni őket ifire, hogy kapcsolódhassanak a közösséghez. Fontos, hogy minden keresztény fiatal meg tudja élni a hitét a saját korosztályán belül, keresztény fiatalok között, hogy növekedhessen és épülhessen a személyes hitéletében. Hogy ne csak hallja az Igét, hanem a szívébe is fogadja, megtartsa, és az így befogadott Ige cselekvésre buzdítsa, hogy használni tudja az Úrtól kapott ajándékait. Erre igyekszünk teret is biztosítani minden fiatal számára. Aki szeretne, részt vehet az ifin belül egy neki tetsző szolgálati ágban. És nem utolsósorban fontosnak tartjuk, hogy minden szolgálatot, melyet az ifin vagy életük bármely területén vállalnak és tesznek a fiatalok, az Úrnak áldozzák, hogy ezzel is kifejezzék, mennyire szeretik a teremtő Istent!
 
Kit várunk ifire?
Mindenkit, aki 14 és 25 éves kor között van, keresi önmagát, keresi Istent, szeretné megélni a hitét egy szerető közösségben, vagy csak érdekli, mit is jelent istenhívőnek, Istent követőnek lenni. Olyan fiatalokat várunk, akikben kérdések vannak, akik válaszra várnak, akik közösségben vágynak lenni más fiatalokkal és Istennel. Ha legalább már egyszer elgondolkoztál a fent említett kérdések egyikén, akkor Téged várunk!
 
Alkalmaink péntek esténként 18-tól 19.30-ig tartanak a templomtérben, utána 21 óráig van lehetőség együtt maradni és jó hangulatban eltölteni az időt: enni, inni, társasozni, csocsózni, beszélgetni stb.
 
Ifin találkozunk! smiley

Az MTV1 Református ifjúsági műsora 2014-ben „Az Ő szeretete teljessé lett bennünk...” címmel a fasori ifjúságról forgatott sorozatot. A műsor megtekinthető ITT.
(A megnyitást követően a Visszatöltés opciót kell választani.)
2015 októberében az ifjúság hónapja keretében bizonyságot tettek ifiseink gyülekezetünk alkalmain.
Képek a templomi bemutatkozónkról és a nyílt ifióráról.
Szolgálatunk a Bethesda Gyermekkórházban.
 
Gyere velünk nyári csendeshétre! Részletek ITT.
Várunk a minden ősszel megrendezésre kerülő IKON ifjúsági konferencián is! Hozd el a barátodat, edzéstársadat is! Beszámoló az első és második fasori IKON ifjúsági konferenciáról a
Parókia portál hasábjain.

Ha kérdésed van, keresd ifjúsági lelkészünket, Édes Gábort: