Zarándokének
Híradás a wittenbergi kerékpártúráról
Kezdetét vette a reformáció 500. évfordulója alkalmából szervezett kerékpártúra, amelyen gyülekezetünk 41 tagja rója Csehország és Németország kerékpárútjait Prágától Wittenbergig, stílszerűen 500 kilométeren keresztül. A csapat a holnapi nappal éppen a csehországi szakaszt zárja, de már ez alatt a néhány nap alatt is volt alkalmunk megtapasztalni Urunk szeretetét és oltalmát.
Már a balatoni edzőtúra során megkaptuk útravalóként, hogy „Nem a félelem lelkét kaptátok” (2Tim 1,7), és Isten most is bebizonyította nekünk, hogy ha Ő velünk, valóban nincs mitől félnünk. Nem legyőzhetetlenek a távolságok, és minden gondra kínál megoldást is, legyen az technikai vagy éppen szervezési. Így segített ki minket Urunk Prága városából annak ellenére, hogy a korábban betervezett segítség nem érkezett meg, és ugyanígy óvott meg minket ezidáig a nagyobb balesetektől is.
Csodás megtapasztalni, hogy az Édes Gábor lelkipásztor által tartott – a zarándokzsoltárokat feldolgozó – áhítatok miképpen tudnak szólni egyszerre három korosztályhoz is, ugyanazok a szavak miként tudják elérni a legifjabbak és a „veteránok” szívét is. Isten különösen gondunkat viseli az időjárás kapcsán is, hiszen a Keleti pályaudvarhoz még szakadó esőben érkeztünk, azóta viszont szikrázó napsütésben, gyönyörű épített és természetes környezetben tekerhetünk. A lelki és az optikai táplálékon túl Istenünk óvja fizikumunkat is, mindenki remekül helytáll a napi szakaszokon.
Az Ő Lelkét és a gyülekezet imádkozó hátterét kérjük a folytatáshoz is!
 
Fürjes Zoltán
Úton Prága felé
Bang!
Husz János szobra Prágában
A jövő gyülekezete Mêlníkben
 
Ebből készül a nyereg alatt puhított müzliszelet
Cseh-Svájcban

Manna
Legifjabbak és örökifjak
A (gyerekek szerinti) „veteránok” csapata
„Ravasz békák” csapata
Látkép
Errefelé pávák is kóricáltak
 
Ők is elfáradtak
Csak horzsolás. Angyalai vigyáztak ránk