Balatonon
volt a Kisifi és Nagyifi

Idén nyáron a fasori Kisifi és Nagyifi közös nyári héten lehetett együtt Balatonmáriafürdőn. Az otthon témáját jártuk körül a Szentírás igei üzenetei alapján.
A Bibliában Isten otthont teremtett az első emberpárnak, de ők is csak az Úr jelenlétében lehettek igazán otthon az édenkertben. Alapigénk a Lukács evangéliumában található tékozló fiú (elveszett fiú) története volt, aki elhagyta otthonát és „önfejűen” akart hazát és célt találni az életében. Saját útjait járva megtapasztalta, mennyire távol került az otthontól. A történet mellet sokat tanulhattunk az otthon funkciójáról és Isten szerint való céljáról és rendeltetéséről, illetve válogatott Igékből is olvastunk fel a témához kapcsolódóan. Nagyon jó énekekkel is gazdagodtunk a hét során.
„Nem e világból valók” – volt a hét mottója. Jézus imádkozik értünk, és azt szeretné, hogy otthonra leljünk Őbenne. A pénteki utolsó igei alkalomra nekem is személyessé vált a tékozló fiú helyzete, lelki Otthonra leltem Istennél Jézus Krisztusban. Nem kell a világban otthont keresnem, sőt másokat is hazahívhatok az „Atyai házhoz”.
Lekipásztorunk, Édes Gábor felhívta a figyelmünket, hogy imádkozzunk a hétért, és tudtuk, idehaza is sokan könyörögnek, hogy áldott legyen.
Groska Benjamin
Galéria.