„Átsétáltunk” a Szeretethídon a VII. kerületbe, 2015.
2015.05.30.
A Budapest-Fasori Református Egyházközség először csatlakozott a Szeretethíd mozgalomhoz
A Budapest-Fasori Református Egyházközség először csatlakozott a Szeretethíd mozgalomhoz. 35 testvérünk vállalta az önkéntes munkát a VII. kerületben május 30-án, szombaton. Minden korosztály képviseltette magát, idősek, középkorúak, diákok és egész kicsi gyerekek is, 8-10 évesek, sőt, eljött takarítani egy hétéves kisfiú is. Sokan érkeztek a gyülekezet diakóniai csoportjából, és eljött szolgálni a Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolájának néhány diákja, 8. osztályosok, valamint már elballagott tanulók is, két pedagógussal.

A VII. kerületben az Erzsébet körúton a polgármesteri hivatalnál vettük fel a szerszámokat – seprűket, szemeteslapátokat, zsákokat, vödröket, gumikesztyűket – és onnan gyalog sétáltunk a “bázishoz”, a Városligeti fasorba, templomunkhoz. Somogyi Péter lelkipásztor vezetésével reggel igeolvasással és imádsággal indultunk útnak, rajzottunk ki hármasával-négyesével a fasori templomkertből, munka után pedig oda tértünk vissza, és imaközösségben adtunk hálát a délelőtt ajándékaiért.

Reggel 9 órától körülbelül 13 óráig dolgoztunk verőfényes napsütésben. Kitakarítottuk, megtisztítottuk a szeméttől, kutyapiszoktól a Rottenbiller utcának a Lövölde tér és a Damjanich utca közötti szakaszát, a Jósika utcát (kollégiumunkkal szemben), és a teljes Lövölde teret. 5-6 zsáknyi szemetet szedtünk össze. Nagyon jól éreztük magunkat, némi feltűnést keltettünk az egyen Szeretethíd-pólókban, és reményeink szerint az Úr dicsőségét hirdettük. Többen megszólítottak bennünket, honnan jöttünk, kik vagyunk, voltak, akik csodálkozva jegyezték meg, hogy a kisgyerekek milyen vidáman takarítanak. Ők játéknak fogták fel a feladatokat, nagyon élvezték őket. 

Jövőre – reméljük – még többen tudunk felkiáltójel lenni környezetünkben a Szeretethíd keretében, Isten dicsőségére.

Devich Márton
főgondnok

 
További képek a galériában.