Iratterjesztés


Az iratterjesztés szolgálata

 
Mint minden szolgálatnak, így a miénknek is Jézus missziói parancsában gyökerezik az alapvető célja: „tegyetek tanítványokká minden népeket”, más szavakkal: Isten országának épülése/építése magunkban és magunk körül.

Az iratterjesztés szolgálatában ezt a különböző, keresztyén tartalmú, biblikus – vagyis Isten Igéjét közvetítő – kiadványok (Bibliák, énekeskönyvek, gyermek-, ifjúsági, hitmélyítő könyvek, igemagyarázatok, prédikációsorozatok, szépirodalmi művek, életrajzok, hanganyagok, képeslapok, igés kártyák) terjesztésével, elérhetővé, megvásárolhatóvá tételével érjük el. Az iratterjesztés a jobb oldali karzatfeljáró alatti – általunk csak KUCKO-nak (Könyvek, Új-ságok, CD-k, Kiadványok Otthona) nevezett – helyen működik, ahol istentiszteletek előtt és után lehet  vásárolni.
Minden adventben megrendezzük ezenfelül kedvezményes könyvvásárunkat, melyen több kiadó keresztyén könyvkínálatából és játékaiból válogathatunk.
 
A szolgálat végzéséhez nem kell feltétlenül minden könyvet ismerni, sokkal fontosabb a szeretet és a segítőkészség. Általában hármas csoportokban látjuk el a szolgálatot, a csoportokat igyekszünk úgy beosztani, hogy mindig legyen tapasztaltabb testvér is benne. Jelenleg 13-an vagyunk. Ha szolgálatra jelentkeznél, keresd Simongáti Győzőt, az iratterjesztés jelenlegi vezetőjét.

Az iratterjesztés könyvajánlói:
A nő a Biblia tükrében (Gene és Eleine A. Getz, KIA, 2014)
Tanítványság – Út a lelki érettséghez (Marco De Leeuw van Weenen, KIA, 2005)
Csalódás Istenben (Philip Yancey, KIA, 2007)
Evolúciótól teremtésig (Jobe Martin, Jó Hír Iratmisszió, 2002)
Jellemábécé (Somogyiné Ficsor Krisztina, BFRK, 2016)
A sötétségben elrejtett kincsek (Simon Márta, Toso Kft., 2015)
Az emberi lélek virágai – Arany és Kodály nyomában (Ferge Béla, BFRK, 2017)
A reformáció öröksége Erzsébetvárosban (Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központ Nonprofit Kft., 2017)