Hittanoktatóink háza táján
Betekintés az állami általános iskolákban szolgáló fasori hittanoktatók munkájába
Harmadik tanévben lehetünk ott az általános iskolákban órarendbe illesztett református hit- és erkölcstanórákon, felmenő rendszerben az alsóban az 1., 2. és 3. osztályban, a felsőben az 5., 6. és 7. osztályban, az erkölcstanórákkal párhuzamosan. A gyülekezetünk körzetében lévő VI-VII. kerületi állami általános iskolákban a 2015/16-os tanévben 5 hitoktató végzi a hit- és erkölcstanoktatás szolgálatát. Dévai-Józsa Gábor, Édes Gábor, dr. Vermes Péterné, Magai Margit és Tarcsa Edit összességében 7 iskolában 35 hittancsoportot működtet, minek során 130 gyermek hallhatja az örömüzenetet heti egyszeri alkalommal.
A tananyag feldolgozása során hangsúlyt fektetünk a személyes lelki és érzelmi fejlődés elősegítésére, továbbá az erkölcsi érzék mélyítésére is.
Néhány szemelvény segítségével szeretnénk ezúton betekintést nyújtani a hit- és erkölcstanórák örömeibe és áldásaiba.

Szeretettel hívjuk a Testvéreket, hogy hordozzuk együtt imádságban az állami iskolákba járó gyermekek életét és hitbeli előrehaladását.
 
Tarcsa Edit
 

Dévai-Józsa Gábor tudósítása


Vermes Péterné Ria bizonyságtétele


Édes Gábor élménybeszámolója

Magai Margit híradása


A fasori gyülekezet körzetében szervezett kötelező hit- és erkölcstanoktatásról, valamint a fakultatív hittanoktatásról honlapunk állandó menüpontjaiból is tájékozódhat.