Szeretethíd
2018.05.26.
Szolgálatra fel!
„Szeretetben szolgáljatok egymásnak” (Gal 5,13)

Május 26-án, szombaton délelőtt a Szeretethíd országos mozgalom keretében az Úr idén is megajándékoz bennünket azzal, hogy önkéntes munkával együtt, közösségben szolgálhatunk. Az elmúlt években (2015, 2016, 2017) is csodálatos volt átélni, hogy Isten dicsőségére milyen jó együtt munkálkodni kicsiknek és nagyoknak, családoknak, diákoknak, szülőknek, idősebbeknek, fiataloknak.

Kedves Szeretethíd-építők!
A következő néhány sorban összefoglaljuk a hétvégi önkénteskedésünk legfontosabb tudnivalóit.

Érkezés: 9–9.15
Kezdőáhitat: 9.15–9.30
Feladatok elosztása: 9.30–9.45
Munka a Peterdy utcai idősek otthonában (Peterdy u 16.): 10–12

Ezekre a munkákra lehet számítani: kertrendezés, padok festése, takarítás, beszélgetés vagy játék az idősekkel, közös éneklés.
Mindenki alkalomhoz illő, kényelmes, zárt öltözetben jöjjön. Kérjük, aki teheti, régebbi szeretethidas vagy fasori pólóban érkezzen (ha van több is, adhatunk annak, akinek még nincs). Kesztyű használata javasolt.

Ételt és italt nem tudunk biztosítani, de áldott, jó légkörű szolgálatot annál inkább.
A programváltozás jogát bizonyos mértékig fenntartjuk.

Fontos tudni, hogy diákok és idősek is lesznek a csapatban, senkinek nem kell, sőt nem szabad megerőltetnie magát, mindenkire vigyázunk majd, minden kis munka segítséget jelent, és az is, ha valaki csak eljött közénk, hogy támogassa a csapatot, de nem kíván dolgozni. Várjuk a testvérek – fiatalok és idősek, egyedülállók, házaspárok, családok, szolgálói csoportok – jelentkezését! Nagyon számítunk a fiatalokra! Akit Isten indít, hogy velünk együtt munkálkodjon, kérjük, regisztráljon a hivatalban.

Sétáljunk együtt át május 26-án a Szeretethídon! Reméljük, minél többünket indít az Úr a kerületbe! Nagy fasori kaland az Úr nevében...

Ízelítőül képek a korábbi részvételünkről.
***

A Magyar Református Szeretetszolgálat által először 2009-ben meghirdetett, azóta évente megrendezendő Szeretethíd (Kárpát-Medencei Református Önkéntes Napok) keretében zajló önkéntes munka jó lehetőség arra, hogy „kilépjünk” templomunk falai közül, és megmutassuk magunkat a környezetünkben, „nyissunk” az itt élő emberek felé. Lehetőség, hogy hirdessük a Krisztus evangéliumát! Az önkéntes szolgálat alkalmat teremt a misszióra, és segít abban, hogy a VII. kerületiek (jobban) megismerjenek bennünket. Jó, ha megtapasztalják, a fasori reformátusok készek tenni a kerületért (a környezet, utcák, terek tisztításával, kertészkedéssel, takarítással), és készek meglátogatni, esetleg megajándékozni egy kis műsorral, énekkel a kerületben élő időseket, gyermekeket.
A Szeretethíd kétnapos, szerte az országban megmozdulnak a református gyülekezetek. A mozgalom léptékét mutatja, hogy 2014-ben 15 348 önkéntes vett részt benne, és 92 088 munkaórában szolgáltak a református testvérek a Kárpát-medencében.